The Hundred Dresses II – Chapter 6 (NCERT Exercise, Important Questions & Answers) Class 10 – First Flight

By | 19th May 2019

SUBJECT ENGLISH CORE
CLASS X (10th)
QUESTION FROM – The Hundred Dresses I – Chapter 6
ALL EXTRA & IMPORTANT / EXERCISE QUESTION ANSWER


Hi Friends, Welcome To – Study24Hours.Com, Here We Are Giving You Some Very Important Question & Answers Along With Exercise Questions Answers From The Chapter The Hundred Dresses II – Chapter 6. The Hundred Dresses II – Is The Sixth Chapter Of Your NCERT First Flight Book Of Class X. So Check Out All Of Them & Please Revise All Of These Questions Before Your Exam. So Please Remember To Visit – www.Study24Hours.Com Daily For All Study Materials And More.
The Hundred Dresses II – Chapter 6 (NCERT Exercise, Important Questions & Answers) Class 10 – First Flight


The Hundred Dresses II – Chapter 6 (NCERT Exercise, Important Questions & Answers) Class 10 – First Flight
The Hundred Dresses II – Chapter 6 (Class 10) ALL EXTRA & IMPORTANT / EXERCISE QUESTION ANSWER

Oral Comprehension Check – Page Number – 74


Q1. What did Mr Petronski’s letter say?

Answer – Mr. Petronski, Who was her father wrote a letter to the school that his daughter would not come to that school any more. Because they were moving to a big city where no one will make fun of her name.

Q2. Is Miss Mason angry with the class, or is she unhappy and upset?
Answer – Actually when miss Mason come to know that the whole class was making fun of Wanda’s name, She was both unhappy and upset but not that angry. She felt sad for Wanda from her bottom of the heart.

Q3. How does Maddie feel after listening to the note from Wanda’s father?
Answer – When Maddie came to know about the matter, She felt a very sick feeling in her bottom the heart. After that, She cant concentrate in her work because the sick feelings. She thought that even she was as bad as Peggie too. Because whenever Peggie use to insult Wanda about her dresses, she did not stopped her.

Q4. What does Maddie want to do?
Answer – Meddie wants to tell Wanda that she don’t have any negative feelings for her or she don’t wanna insult her. Also she feels sorry for everything and did not want her to leave that school.






Oral Comprehension Check – Page Number – 76


Q1. What excuses does Peggy think up for her behaviour?  Why?

Answer – Actually even Peggy was also upset when she heard about this matter. She clarify that she have never told her a foreigner. And she also told that she never make fun of her name. She just thought that she was too dumb.

Q2. What are Maddie’s thoughts as they go to Boggins Heights?
Answer –  When Peggy and Maddie was going to “Boggins Heights”, She thought that if they find Wanda, She would tell her that as of now, nobody would make fun of her name. If anybody did, they will fight with them for her.

Q3. Why does Wanda’s house remind Maddie of Wanda’s blue dress?
Answer – When Maddie and Peggy reached Wanda’s little house at “Boggins Heights”. They find that her house was looked shabby but clean. So, It reminds Maddie about a Wanda’s blue dress which is faded blue cotton dress, Shabby but clean.

Q4. What does Maddie think hard about? What important decision does she come to?
Answer – Maddie was really upset for Wanda.  She could not meet Wanda, Because she have already left her house. She thought about Wanda, her faded blue dress and the glowing pictures of hundred dresses. She decided that she was never going to stand by wrong things and say nothing again.






Oral Comprehension Check – Page Number – 79


Q1. What did the girls
(in her class) write to Wanda?
Answer – The girls who were her classmates wrote a very friendly letter to Wanda. They have told Wanda that she have won the drawing competition. They also asked her that she likes the new place or not.

Q2. Did they get a reply? Who was more anxious for a reply, Peggy or Maddie? How do you know?
Answer – After a very long period of time, the reply was received by the her. Maddie was more anxious for a reply. But Peggy had begun to forget the whole things. But Maddie did not forget Wanda. She used to always think of her before going to bed.

Q3. How did the girls know that Wanda liked them even though they had teased her?
Answer – In Wanda’s letter to the girls, She wished all the girls Merry Christmas. She have also offered all the hundred dresses for the girls.






Thinking About The Text – Page Number – 79 & 80


Q1. Why do you think Wanda’s family moved to a different city? Do you think life there was going to be different for their family?

Answer – They moved to a different city because of Wanda’s father. He was very upset because of the bad behaviour of those girls.

Q2.  Maddie thought her silence was as bad as Peggy’s teasing. Was she right?
Answer – Yes, Maddie realized that her silence was as bad as Peggy’s teasing. Because when Peggy use to tease Wanda, Her silence would give more strength to Peggy. A person should fight against wrong thing but Maddie’s silence really helped Peggy to tease more. Maddie was poor too, that’s why she don’t argue back with anyone. She thought if she argues for her, then everybody would start knocking her too.

Q3. Peggy says, “I never thought she had the sense to know we were making fun of her anyway. I thought she was too dumb. And gee, look how she can draw!” What led Peggy to believe that Wanda was dumb? Did she change her opinion later?
Answer – Once Wanda told everyone about her hundred dresses and confirmed that she have hundred dresses, So Peggy thought that she was too dumb. Peggy and everyone knows that she was a poor girl and she can’t have hundred dresses. Later when she come to know about the hundred dresses were the drawings that she made, she changed her mind and believed that she was very good artist.

Q4. What important decision did Maddie make? Why did she have to think hard to do so?
Answer – (Answer Will Be Added Soon) (Lets Take A Small Test, Comment Below If You Know This Answer)

Q5. Why do you think Wanda gave Maddie and Peggy the drawings of the dresses? Why are they surprised?
Answer – Maybe Maddie And Peggy hurt Wanda so much but she is very good girl and don’t have anything negativity for anyone. And she gave dress designs to them because they have made fun of her hundred dresses. And they also thought that Wanda was a liar. This incidence makes them surprised because they always made fun of her then also she have gifted them her dress designs.

Q6. Do you think Wanda really thought the girls were teasing her? Why or Why not?
Answer – Yes, Wanda knew that the girls were teasing her and knocking her for her poverty, as well as dirty shoes. They always made fun of her, and this can be easily understood by Wanda. So, all these things makes her very sad.






The Hundred Dresses II – Chapter 6 (Important – Word Meanings)

1. Transparent – Quiet Clear,
2. Holler – Cry Loudly,
3. Shuffling – Rubbing & Dragging,
4. Thoughtfully – With Consideration,
5. Deliberately – Intentionally,
6. Knocking – Insulting someone,
7. Dumb – Temporarily unable or unwilling to speak / waste one,






The Hundred Dresses II – Chapter 6 (Short Questions & Answers)


Q1. Who was Miss Mason?

Answer – She was the class teacher of Maddie and her other classmates.

Q2. What comments did hurt the feelings of Wanda?
Answer – When any of her classmate do comments on her dresses. Those comments hurt her so much.

Q3. What could Maddie not do in her classes?
Answer – Actually she cant concentrate on her studies.

Q4. Did Wanda replied the girls after they wrote letter to her?
Ans – Yes, At Christmas Wanda replied and wrote a letter to them.



The Hundred Dresses II – Chapter 6 (Class 10) ALL EXTRA & IMPORTANT / EXERCISE QUESTION ANSWER, NCERT Solutions for Class 10th: Ch 6 The Hundred Dresses- II 6 The Hundred Dresses - II - NCERT Solutions for Class 10 English Class-10 Chapter-6 The Hundred Dresses-II- Extra Questions and Important Questions Chapter 6 The Hundred Dresses - Learn CBSE CBSE Class 10 English First Flight Extra Questions Chapter 6 The Hundred Dresses II - English is easy for 10th the hundred dresses part 1 questions and answers the hundred dresses part 2 solution the hundred dresses part 2 questions and answers the hundred dresses part 2 ncert solutions the hundred dresses part 2 question answer the hundred dresses part 2 summary the hundred dresses part 1 question answer the hundred dresses part 2 short summary the hundred dresses summary the hundred dresses reading level the hundred dresses pdf the hundred dresses play the hundred dresses by eleanor estes the hundred dresses movie the hundred dresses read aloud the hundred dresses project the hundred dresses quotes the hundred dresses book the hundred dresses activities the hundred dresses author the hundred dresses audiobook the hundred dresses age range the hundred dresses amazon the hundred dresses ar points the hundred dresses anticipation guide the hundred dresses analysis the hundred dresses age appropriate the hundred dresses answers the hundred dresses book cover the hundred dresses book summary the hundred dresses book pdf the hundred dresses by estes eleanor the hundred dresses book study the hundred dresses bjcc the hundred dresses birmingham the hundred dresses by eleanor estes pdf the hundred dresses chapter questions the hundred dresses chapter 2 the hundred dresses characters the hundred dresses chapter 6 the hundred dresses chapter 3 the hundred dresses comprehension activities the hundred dresses chapter summary the hundred dresses class 10 the hundred dresses discussion questions the hundred dresses dra level the hundred dresses download the hundred dresses pdf download where does the hundred dresses take place the hundred dresses eleanor estes the hundred dresses ebook the hundred dresses eleanor estes pdf the hundred dresses erin mckean the hundred dresses ending the hundred dresses epub the hundred dresses eleanor estes reading level one hundred dresses ebook the hundred dresses by eleanor estes summary the hundred dresses full book the hundred dresses free pdf the hundred dresses figurative language the hundred dresses first the hundred dresses free the hundred dresses film one hundred dresses film the hundred dresses questions for discussion the hundred dresses genre the hundred dresses goodreads the hundred dresses guided reading lesson plan one hundred dresses goodreads the girl with a hundred dresses the hundred dresses synopsis the hundred dresses plot the hundred dresses in hindi the hundred dresses story in hindi the hundred dresses summary in hindi the hundred dresses part 2 in hindi the hundred dresses part 1 short summary in hindi the hundred dresses introduction the hundred dresses images the hundred dresses ii the hundred dresses lesson ideas the hundred dresses kindle the hundred dresses level the hundred dresses lapbook the hundred dresses ar level the hundred dresses moral lesson the hundred dresses st louis books like the hundred dresses the hundred dresses metro theater the hundred dresses metro theatre the hundred dresses musical script the hundred dresses main characters the hundred dresses main events one hundred dresses meaning the hundred dresses novel study the hundred dresses notes the hundred dresses ncert solutions one hundred dresses novel the hundred dresses cliff notes the hundred dresses online the hundred dresses movie online the hundred dresses point of view the one hundred dresses the one hundred dresses pdf the one hundred dresses summary the one hundred dresses play the one hundred dresses synopsis summary of the hundred dresses quiz on the hundred dresses the hundred dresses ppt the hundred dresses part 1 the hundred dresses questions the hundred dresses quizlet the hundred dresses quiz pdf one hundred dresses questions one hundred dresses quotes the hundred dresses review the hundred dresses reading comprehension the hundred dresses read online the hundred dresses relief society one hundred dresses reviews the hundred dresses scholastic the hundred dresses script the hundred dresses study guide the hundred dresses solution the hundred dresses sparknotes the hundred dresses test the hundred dresses text pdf the hundred dresses teacher guide the hundred dresses character traits the hundred dresses you tube the hundred dresses unit the hundred dresses vocabulary list the hundred dresses vocabulary puzzle the hundred dresses play video the hundred dresses worksheets the hundred dresses wikipedia the hundred dresses worksheets pdf the hundred dresses writing prompts the hundred dresses vocabulary words the hundred dresses youtube the hundred dresses 1 summary the hundred dresses movie 1987 the hundred dresses part 1 in hindi the hundred dresses part 1 extra question answer the hundred dresses chapter 1 the hundred dresses chapter 1 questions the hundred dresses part 2 class 10 the hundred dresses 1 the hundred dresses chapter 1 summary plot of the hundred dresses the hundred dresses 2 summary the hundred dresses 2 pdf the hundred dresses part 2 extra questions and answers the hundred dresses 2 the hundred dresses chapter 4 summary activities for the hundred dresses the hundred dresses chapter 7 the hundred dresses class 10 summary the hundred dresses class 10 pdf the hundred dresses class 10 in hindi the hundred dresses part 2 class 10 a hundred dresses class 10 class 10 english the hundred dresses summary of the hundred dresses class 10 summary of the hundred dresses the hundred dresses part 1 class 10 summary of the hundred dresses part 1 the hundred dresses part 1 summary

For More Questions And Answers, Please Use Our Search Option To Search Those Answers. Please Keep Visiting – www.Study24Hours.Com For More Study Materials. Thank You For Visiting This Site !!



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *