The Hundred Dresses I – Chapter 5 (Important Questions & Answers) Class 10 – First Flight

By | 25th January 2019

SUBJECT – ENGLISH CORE
CLASS – X (10th)
QUESTION FROM – The Hundred Dresses I – Chapter 5
ALL EXTRA & IMPORTANT / EXERCISE QUESTION ANSWER


Hi Friends, Welcome To – Study24Hours.Com, Here We Are Giving You Some Very Important Question & Answers From The Chapter The Hundred Dresses I – Chapter 5. The Hundred Dresses I – Is The Fifth Chapter Of Your NCERT First Flight Book Of Class X. So Check Out All Of Them & Please Revise All Of These Questions Before Your Exam. So Please Remember To Visit – www.Study24Hours.Com Daily For All Study Materials And More.



The Hundred Dresses I – Chapter 5 (Important Questions & Answers) Class 10 – First Flight


Oral Comprehension Check (Page 65)

Q1. Where in the classroom does Wanda sit and why?
Answer – Wanda used to sit on the second last bench of the last row in the class. She was a very poor, shy and quiet girl and did not want to mess with others so she preferred to sit alone.

Q2. Where does Wanda live? What kind of a place do you think it is?
Answer –  Wanda lives upon Boggins Heights, where poor people live. It is not a developed area and is covered with mud. There are no proper roads or streets and it is a kind of slum.

Q3. When and why do Peggy and Maddie notice Wanda’s absence?
Answer – One day, When Peggy And Maddie waited for Wanda to make fun of her after the school was off, they noticed that she was absent, otherwise, nobody does care for Wanda.

Q4. What do you think “to have fun with her”means?
Answer – Wanda was a shy and poor girl and when she comes to school her feet were usually caked with dry mud, because she came all the way from Boggins Heights. And so the rest of the girls used to make fun of her.






Oral Comprehension Check (Page 67)

Q1. In what way was Wanda different from the other children?

Answer – Wanda was very different from the other students because she doesn’t usually talk with other students. Maybe just because she was a poor girl and also don’t have any friends. And so, unlike other children she was different.

Q2.  Did Wanda have a hundred dresses? Why do you think she said she did?
Answer – No she doesn’t have a hundred dresses, because she was a poor girl. She said all those things just because to impress other girls.

Q3. Why is Maddie embarrassed by the questions Peggy asks Wanda? Is she also like Wanda, or is she different?
Answer – Even Maddie was a poor girl too and that is why she was embarrassed by the question that Peggy asked Wanda. Maddie also usually wore old dresses. When she heard that Wanda have 100 dresses, She thought that now others will start to mock her too.






Oral Comprehension Check (Page 70)

Q1. Why didn’t Maddie ask Peggie to stop teasing Wanda? What was she afraid of?
Answer –Maddie didn’t ask Peggie to stop teasing Wanda because she is Peggie’s best friend and she has faith in her best friend that she will never do anything wrong. And also she is afraid because she was a poor girl too.

Q2. Who did Maddie think would win the drawing contest? Why?
Answer – Maddie thought that Peggie would win the drawing contest because Peggie was a great artist. Who can draw or copy a picture from a magazine and can also draw a face of film stars too. So Maddie thought Peggie will definitely win the drawing contest.

Q3. Who won the drawing contest? What had the winner drawn?
Answer – At last Wanda won the drawing competition and appreciated by the judges. Wanda the winner is drawn hundred dresses pictures.






Thinking About The Text (Page 70)

Q1. How is Wanda seen as different by the other girls? How do they treat her?
Answer – Wanda was very different from the other students because she doesn’t usually talk with other students. Maybe they treat her badly just because she was a poor girl and also don’t have any friends.

Q2. How does Wanda feel about the dresses game? Why does she say that she has a hundred dresses?
Answer – Wanda does not show any interest in the dresses game because she was a poor girl. She often says that she had a hundred dresses just to get attention from the other student’s in her class.

Q3. Why does Maddie stand by and not do anything? How is she different from Peggy? (Was Peggy’s friendship important to Maddie? Why? Which lines in the text tell you this?)
Answer – Maddie stand by and not do anything just because she was a poor girl too, and if she tells anything in behalf of Wanda then others would start targetting her next. Maddie was a different girl from Peggy because Maddie was a poor girl and Peggy was a rich girl.

Q4. What does Miss Mason think of Wanda’s drawings? What do the children think of them? How do you know?
Answer – Answer will be added soon! (Please comment below, If you know)



cbse ncert solutions for class 10 english literature, Class 10 English First Flight Text Book Solution, first flight class 10 pdf, first flight class 10 summary, First Flight English Class 10 NCERT Solutions, NCERT Class 10 English First Flight Chapterwise Solutions, ncert english book for class 10 answers, NCERT Solutions for Class 10 English First Flight, ncert solutions for class 10 english first flight The Hundred Dresses I – Chapter 5 NCERT Solutions for Class 10 English First Flight The Hundred Dresses I – Chapter 5, NCERT Solutions for Class 10 English Language and Literature, NCERT Solutions for Class 10 First Flight The Hundred Dresses I – Chapter 5 (Important Questions & Answers) Class 10 First Flight Book, The Hundred Dresses I – Chapter 5 (Important Questions & Answers) Class 10 (2018-2019 Exam), The Hundred Dresses I – Chapter 5 (Important Questions & Answers) JAC Board, The Hundred Dresses I – Chapter 5 (Important Questions & Answers) UP Board / Bihar Board, The Hundred Dresses I – Chapter 5 (Important Questions & Answers) MP Board, WB Board, ICSE Board, J&K Board.

For More Questions And Answers, Please Use Our Search Option To Search Those Answers. Please Keep Visiting – www.Study24Hours.Com For More Study Materials. Thank You For Visiting This Site !!






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *