NCERT Solutions For Fire And Ice – Class 10 (First Flight English)

Hey, Students Here We Have Something Good For You. And That’s Dust Of Snow – Poem 1 (Important Questions & Answers) Class 10 From First Flight Book. So Are You Ready To Learn This Chapter Completely? Then Come let’s Do This !! This Poem Is One Of The Easiest Poem For Class 10 Students. So Don’t Lose Marks Here In This Poem. Check Out All The NCERT Solutions For Fire And Ice – Class 10 (First Flight English), Fire and Ice Class 10, Fire and Ice Class 10 Summary, Class 10 Extra And Important Questions, Fire And Ice Robert Frost.
Continue reading

Dust Of Snow (NCERT Solutions) English First Flight – Class 10

Hey Students Here We Have Something Good For You. And That’s Dust Of Snow – Poem 1 (Important Questions & Answers) Class 10 From First Flight Book. So Are You Ready To Learn This Chapter Completely ? Then Come Lets Do This !! This Poem Is One Of The Easiest Poem For Class 10 Students. So Don’t Loose Marks Here In This Poem. Check Out All The Dust Of Snow (NCERT Solutions) English First Flight – Class 10,
Continue reading

The Rattrap – Chapter 4 (NCERT Solutions, Important Questions & Answers) Class 12

Hi Friends, Welcome To – Study24Hours.Com, Here We Are Giving You Some Very NCERT Solutions, Extra / Important Question & Answers From The Chapter The Rattrap. The Rattrap Is The First Chapter Of Your Flamingo Book. So Check Out All Of Them & Please Revise All Of These Questions Before Your Exam. So Please Remember To Visit – www.Study24Hours.Com Daily For All Study Materials And More. Let’s Start This Topic – The Rattrap (NCERT Solutions, Important Questions & Answers) Class 12, Extra Questions Class 12 English, The Rattrap PDF Class 12.


SUBJECT ENGLISH CORE – FLAMINGO
CLASS XII (12th)
QUESTION FROMTHE RATTRAP (CHAPTER 4)
ALL EXTRA & IMPORTANT / EXERCISE / INTEXT QUESTION ANSWER
Continue reading

The Hundred Dresses II – Chapter 6 (NCERT Exercise, Important Questions & Answers) Class 10 – First Flight

SUBJECT ENGLISH CORE
CLASS X (10th)
QUESTION FROM – The Hundred Dresses I – Chapter 6
ALL EXTRA & IMPORTANT / EXERCISE QUESTION ANSWER


Hi Friends, Welcome To – Study24Hours.Com, Here We Are Giving You Some Very Important Question & Answers Along With Exercise Questions Answers From The Chapter The Hundred Dresses II – Chapter 6. The Hundred Dresses II – Is The Sixth Chapter Of Your NCERT First Flight Book Of Class X. So Check Out All Of Them & Please Revise All Of These Questions Before Your Exam. So Please Remember To Visit – www.Study24Hours.Com Daily For All Study Materials And More.
The Hundred Dresses II – Chapter 6 (NCERT Exercise, Important Questions & Answers) Class 10 – First Flight


The Hundred Dresses II – Chapter 6 (NCERT Exercise, Important Questions & Answers) Class 10 – First Flight
The Hundred Dresses II – Chapter 6 (Class 10) ALL EXTRA & IMPORTANT / EXERCISE QUESTION ANSWER

Oral Comprehension Check – Page Number – 74


Q1. What did Mr Petronski’s letter say?

Answer – Mr. Petronski, Who was her father wrote a letter to the school that his daughter would not come to that school any more. Because they were moving to a big city where no one will make fun of her name.

Q2. Is Miss Mason angry with the class, or is she unhappy and upset?
Answer – Actually when miss Mason come to know that the whole class was making fun of Wanda’s name, She was both unhappy and upset but not that angry. She felt sad for Wanda from her bottom of the heart.

Q3. How does Maddie feel after listening to the note from Wanda’s father?
Answer – When Maddie came to know about the matter, She felt a very sick feeling in her bottom the heart. After that, She cant concentrate in her work because the sick feelings. She thought that even she was as bad as Peggie too. Because whenever Peggie use to insult Wanda about her dresses, she did not stopped her.

Q4. What does Maddie want to do?
Answer – Meddie wants to tell Wanda that she don’t have any negative feelings for her or she don’t wanna insult her. Also she feels sorry for everything and did not want her to leave that school.






Oral Comprehension Check – Page Number – 76


Q1. What excuses does Peggy think up for her behaviour?  Why?

Answer – Actually even Peggy was also upset when she heard about this matter. She clarify that she have never told her a foreigner. And she also told that she never make fun of her name. She just thought that she was too dumb.

Q2. What are Maddie’s thoughts as they go to Boggins Heights?
Answer –  When Peggy and Maddie was going to “Boggins Heights”, She thought that if they find Wanda, She would tell her that as of now, nobody would make fun of her name. If anybody did, they will fight with them for her.

Q3. Why does Wanda’s house remind Maddie of Wanda’s blue dress?
Answer – When Maddie and Peggy reached Wanda’s little house at “Boggins Heights”. They find that her house was looked shabby but clean. So, It reminds Maddie about a Wanda’s blue dress which is faded blue cotton dress, Shabby but clean.

Q4. What does Maddie think hard about? What important decision does she come to?
Answer – Maddie was really upset for Wanda.  She could not meet Wanda, Because she have already left her house. She thought about Wanda, her faded blue dress and the glowing pictures of hundred dresses. She decided that she was never going to stand by wrong things and say nothing again.






Oral Comprehension Check – Page Number – 79


Q1. What did the girls
(in her class) write to Wanda?
Answer – The girls who were her classmates wrote a very friendly letter to Wanda. They have told Wanda that she have won the drawing competition. They also asked her that she likes the new place or not.

Q2. Did they get a reply? Who was more anxious for a reply, Peggy or Maddie? How do you know?
Answer – After a very long period of time, the reply was received by the her. Maddie was more anxious for a reply. But Peggy had begun to forget the whole things. But Maddie did not forget Wanda. She used to always think of her before going to bed.

Q3. How did the girls know that Wanda liked them even though they had teased her?
Answer – In Wanda’s letter to the girls, She wished all the girls Merry Christmas. She have also offered all the hundred dresses for the girls.






Thinking About The Text – Page Number – 79 & 80


Q1. Why do you think Wanda’s family moved to a different city? Do you think life there was going to be different for their family?

Answer – They moved to a different city because of Wanda’s father. He was very upset because of the bad behaviour of those girls.

Q2.  Maddie thought her silence was as bad as Peggy’s teasing. Was she right?
Answer – Yes, Maddie realized that her silence was as bad as Peggy’s teasing. Because when Peggy use to tease Wanda, Her silence would give more strength to Peggy. A person should fight against wrong thing but Maddie’s silence really helped Peggy to tease more. Maddie was poor too, that’s why she don’t argue back with anyone. She thought if she argues for her, then everybody would start knocking her too.

Q3. Peggy says, “I never thought she had the sense to know we were making fun of her anyway. I thought she was too dumb. And gee, look how she can draw!” What led Peggy to believe that Wanda was dumb? Did she change her opinion later?
Answer – Once Wanda told everyone about her hundred dresses and confirmed that she have hundred dresses, So Peggy thought that she was too dumb. Peggy and everyone knows that she was a poor girl and she can’t have hundred dresses. Later when she come to know about the hundred dresses were the drawings that she made, she changed her mind and believed that she was very good artist.

Q4. What important decision did Maddie make? Why did she have to think hard to do so?
Answer – (Answer Will Be Added Soon) (Lets Take A Small Test, Comment Below If You Know This Answer)

Q5. Why do you think Wanda gave Maddie and Peggy the drawings of the dresses? Why are they surprised?
Answer – Maybe Maddie And Peggy hurt Wanda so much but she is very good girl and don’t have anything negativity for anyone. And she gave dress designs to them because they have made fun of her hundred dresses. And they also thought that Wanda was a liar. This incidence makes them surprised because they always made fun of her then also she have gifted them her dress designs.

Q6. Do you think Wanda really thought the girls were teasing her? Why or Why not?
Answer – Yes, Wanda knew that the girls were teasing her and knocking her for her poverty, as well as dirty shoes. They always made fun of her, and this can be easily understood by Wanda. So, all these things makes her very sad.






The Hundred Dresses II – Chapter 6 (Important – Word Meanings)

1. Transparent – Quiet Clear,
2. Holler – Cry Loudly,
3. Shuffling – Rubbing & Dragging,
4. Thoughtfully – With Consideration,
5. Deliberately – Intentionally,
6. Knocking – Insulting someone,
7. Dumb – Temporarily unable or unwilling to speak / waste one,






The Hundred Dresses II – Chapter 6 (Short Questions & Answers)


Q1. Who was Miss Mason?

Answer – She was the class teacher of Maddie and her other classmates.

Q2. What comments did hurt the feelings of Wanda?
Answer – When any of her classmate do comments on her dresses. Those comments hurt her so much.

Q3. What could Maddie not do in her classes?
Answer – Actually she cant concentrate on her studies.

Q4. Did Wanda replied the girls after they wrote letter to her?
Ans – Yes, At Christmas Wanda replied and wrote a letter to them.



The Hundred Dresses II – Chapter 6 (Class 10) ALL EXTRA & IMPORTANT / EXERCISE QUESTION ANSWER, NCERT Solutions for Class 10th: Ch 6 The Hundred Dresses- II 6 The Hundred Dresses - II - NCERT Solutions for Class 10 English Class-10 Chapter-6 The Hundred Dresses-II- Extra Questions and Important Questions Chapter 6 The Hundred Dresses - Learn CBSE CBSE Class 10 English First Flight Extra Questions Chapter 6 The Hundred Dresses II - English is easy for 10th the hundred dresses part 1 questions and answers the hundred dresses part 2 solution the hundred dresses part 2 questions and answers the hundred dresses part 2 ncert solutions the hundred dresses part 2 question answer the hundred dresses part 2 summary the hundred dresses part 1 question answer the hundred dresses part 2 short summary the hundred dresses summary the hundred dresses reading level the hundred dresses pdf the hundred dresses play the hundred dresses by eleanor estes the hundred dresses movie the hundred dresses read aloud the hundred dresses project the hundred dresses quotes the hundred dresses book the hundred dresses activities the hundred dresses author the hundred dresses audiobook the hundred dresses age range the hundred dresses amazon the hundred dresses ar points the hundred dresses anticipation guide the hundred dresses analysis the hundred dresses age appropriate the hundred dresses answers the hundred dresses book cover the hundred dresses book summary the hundred dresses book pdf the hundred dresses by estes eleanor the hundred dresses book study the hundred dresses bjcc the hundred dresses birmingham the hundred dresses by eleanor estes pdf the hundred dresses chapter questions the hundred dresses chapter 2 the hundred dresses characters the hundred dresses chapter 6 the hundred dresses chapter 3 the hundred dresses comprehension activities the hundred dresses chapter summary the hundred dresses class 10 the hundred dresses discussion questions the hundred dresses dra level the hundred dresses download the hundred dresses pdf download where does the hundred dresses take place the hundred dresses eleanor estes the hundred dresses ebook the hundred dresses eleanor estes pdf the hundred dresses erin mckean the hundred dresses ending the hundred dresses epub the hundred dresses eleanor estes reading level one hundred dresses ebook the hundred dresses by eleanor estes summary the hundred dresses full book the hundred dresses free pdf the hundred dresses figurative language the hundred dresses first the hundred dresses free the hundred dresses film one hundred dresses film the hundred dresses questions for discussion the hundred dresses genre the hundred dresses goodreads the hundred dresses guided reading lesson plan one hundred dresses goodreads the girl with a hundred dresses the hundred dresses synopsis the hundred dresses plot the hundred dresses in hindi the hundred dresses story in hindi the hundred dresses summary in hindi the hundred dresses part 2 in hindi the hundred dresses part 1 short summary in hindi the hundred dresses introduction the hundred dresses images the hundred dresses ii the hundred dresses lesson ideas the hundred dresses kindle the hundred dresses level the hundred dresses lapbook the hundred dresses ar level the hundred dresses moral lesson the hundred dresses st louis books like the hundred dresses the hundred dresses metro theater the hundred dresses metro theatre the hundred dresses musical script the hundred dresses main characters the hundred dresses main events one hundred dresses meaning the hundred dresses novel study the hundred dresses notes the hundred dresses ncert solutions one hundred dresses novel the hundred dresses cliff notes the hundred dresses online the hundred dresses movie online the hundred dresses point of view the one hundred dresses the one hundred dresses pdf the one hundred dresses summary the one hundred dresses play the one hundred dresses synopsis summary of the hundred dresses quiz on the hundred dresses the hundred dresses ppt the hundred dresses part 1 the hundred dresses questions the hundred dresses quizlet the hundred dresses quiz pdf one hundred dresses questions one hundred dresses quotes the hundred dresses review the hundred dresses reading comprehension the hundred dresses read online the hundred dresses relief society one hundred dresses reviews the hundred dresses scholastic the hundred dresses script the hundred dresses study guide the hundred dresses solution the hundred dresses sparknotes the hundred dresses test the hundred dresses text pdf the hundred dresses teacher guide the hundred dresses character traits the hundred dresses you tube the hundred dresses unit the hundred dresses vocabulary list the hundred dresses vocabulary puzzle the hundred dresses play video the hundred dresses worksheets the hundred dresses wikipedia the hundred dresses worksheets pdf the hundred dresses writing prompts the hundred dresses vocabulary words the hundred dresses youtube the hundred dresses 1 summary the hundred dresses movie 1987 the hundred dresses part 1 in hindi the hundred dresses part 1 extra question answer the hundred dresses chapter 1 the hundred dresses chapter 1 questions the hundred dresses part 2 class 10 the hundred dresses 1 the hundred dresses chapter 1 summary plot of the hundred dresses the hundred dresses 2 summary the hundred dresses 2 pdf the hundred dresses part 2 extra questions and answers the hundred dresses 2 the hundred dresses chapter 4 summary activities for the hundred dresses the hundred dresses chapter 7 the hundred dresses class 10 summary the hundred dresses class 10 pdf the hundred dresses class 10 in hindi the hundred dresses part 2 class 10 a hundred dresses class 10 class 10 english the hundred dresses summary of the hundred dresses class 10 summary of the hundred dresses the hundred dresses part 1 class 10 summary of the hundred dresses part 1 the hundred dresses part 1 summary

For More Questions And Answers, Please Use Our Search Option To Search Those Answers. Please Keep Visiting – www.Study24Hours.Com For More Study Materials. Thank You For Visiting This Site !!



 

Class 10th English – NCERT Solution For Literature Textbook & Extended Reading (CBSE)

Hello Friends, Are You Looking For Class 10th English – NCERT Solution For Literature Textbook & Extended Reading (CBSE). These Solutions Are Specially For All CBSE Students Only. For All India State Board Students – Class X – Study Materials, Please Click This Link To Check Them.



Class 10th English – NCERT Solution For Literature Textbook & Extended Reading (CBSE)

  NCERT SOLUTIONS OF ENGLISH CLASS 10TH PROSE (STORIES)  (CBSE)

 Chapter 1 – Two Gentleman Of VeronaA.J Cronin

 Chapter 2 – Mrs. Packletide’s TigerSaki

 Chapter 3 – The LetterDhumaketu

 Chapter 4 – A Shady PlotElsie Brown

 Chapter 5 – Patol Babu –
Satyajit Ray

 Chapter 6 – Virtually TruePaul Stewart


NCERT SOLUTIONS OF ENGLISH CLASS 10TH (POEMS) (CBSE)

Poem 1 – The Frog And The Nightingale – Vikram Seth

Poem 2 – Ozymandias – Percy Bysshe Shelly

Poem 3 – The Rime Of The Ancient Mariner – Samuel Taylor Coleridge

Poem 4 – Not Marble, Nor The Glided Monuments – William Shakespeare

Poem 5 – Snake –
D.H Lawrence


  NCERT SOLUTIONS OF ENGLISH CLASS 10TH (DRAMA) (CBSE)

Drama 1 – The Dear Departed – Stanley Houghton

Drama 2 – Julius Caesar – William Shakespeare


NCERT SOLUTIONS OF ENGLISH CLASS 10TH (NOVELS / EXTENDED READING TEXT) (CBSE)

Novel 1 – The Story Of My Life – By Helen Keller

Novel 2 – The Diary Of Young Girl – By Anne Frank



 

 

Deep Water – Chapter 3 (NCERT Solution, Intext Exercise & All Questions Answers) Class 12 – Flamingo

SUBJECT ENGLISH CORE
CLASS XII (12th)
QUESTION FROMDEEP WATER (CHAPTER 3)
ALL EXTRA & IMPORTANT / EXERCISE QUESTION ANSWER


Hi Friends, Welcome To – Study24Hours.Com, Here We Are Giving You NCERT Solution, Exercise & All Questions Answers From The Chapter Deep Water. Deep Water Is The Third Chapter Of Your Flamingo Book. So Check Out All Of Them & Please Revise All Of These Questions Before Your Exam. So Please Remember To Visit – www.Study24Hours.Com Daily For All Study Materials And More. So Lets Start Our Topic – Deep Water – Chapter 3 (NCERT Solution, Intext Exercise & All Questions Answers) Class 12, Deep Water Extra Questions And Answers, Deep Water Important Questions class 12, Deep Water Important Questions And Answers, Deep Water class 12 important questions
Continue reading

Lost Spring – Chapter 2 (NCERT Solution, Intext Exercise & All Questions Answers) Class 12 – Flamingo

SUBJECT – ENGLISH CORE
CLASS – XII (12th)
QUESTION FROMLOST SPRING (CHAPTER 2)
ALL EXTRA & IMPORTANT / NCERT INTEXT + EXERCISE QUESTIONS ANSWERS


Hi Friends, Welcome To – Study24Hours.Com, Here We Are Giving You NCERT Solution, Exercise & All Questions Answers From The Chapter Lost Spring. Lost Spring Is The First Chapter Of Your Flamingo Book. So Check Out All Of Them & Please Revise All Of These Questions Before Your Exam. So Please Remember To Visit – www.Study24Hours.Com Daily For All Study Materials And More. So Just Try Out Our Exclusive Post On Lost Spring (NCERT Intext, Exercise Solution) Class 12th ENGLISH CORE , NCERT Solutions for Class 12 English Flamingo Chapter 2 – Lost Spring , NCERT Solutions For Class 12 Flamingo English Lost Spring , NCERT Solutions for Class 12th: Ch 2 Lost Spring English , NCERT Solution Chapter 2 – Lost Spring, Flamingo , English Class 12 .. Continue reading

English Class 12th – NCERT Solutions, Sample Papers, Summary, PDF Books & All Chapters Videos

Are You Looking For – English Class 12th – NCERT Solutions, Sample Papers, Summary, PDF Books & All Chapters Videos. If Yes, You Are At Right Place! Now You Guys Can Easily Find Out Those Study Materials Which Can Help You In Your Studies For Sure. So, Class 12th Students From CBSE & All State Boards Can Enjoy Our Study Materials. Just Find Them Below, So Lets Checkout This Page – English Class 12th – NCERT Solutions, Sample Papers, Summary, Videos.



English Class 12th – NCERT Solutions, Sample Papers, Summary, PDF Books & All Chapters Videos

CLASS 12 ENGLISH – NCERT BOOKS – (DOWNLOAD PDF)
CLASS 12 ENGLISH – NCERT SOLUTIONS (ALL CHAPTERS)
CLASS 12 ENGLISH – NCERT CHAPTERS IMPORTANT QUESTIONS (VIDEOS)
CLASS 12 ENGLISH – SUMMARY / FULL CHAPTER EXPLAIN VIDEOS (ALL CHAPTERS)


 

The Hundred Dresses I – Chapter 5 (Important Questions & Answers) Class 10 – First Flight

SUBJECT – ENGLISH CORE
CLASS – X (10th)
QUESTION FROM – The Hundred Dresses I – Chapter 5
ALL EXTRA & IMPORTANT / EXERCISE QUESTION ANSWER


Hi Friends, Welcome To – Study24Hours.Com, Here We Are Giving You Some Very Important Question & Answers From The Chapter The Hundred Dresses I – Chapter 5. The Hundred Dresses I – Is The Fifth Chapter Of Your NCERT First Flight Book Of Class X. So Check Out All Of Them & Please Revise All Of These Questions Before Your Exam. So Please Remember To Visit – www.Study24Hours.Com Daily For All Study Materials And More.



The Hundred Dresses I – Chapter 5 (Important Questions & Answers) Class 10 – First Flight


Oral Comprehension Check (Page 65)

Q1. Where in the classroom does Wanda sit and why?
Answer – Wanda used to sit on the second last bench of the last row in the class. She was a very poor, shy and quiet girl and did not want to mess with others so she preferred to sit alone.

Q2. Where does Wanda live? What kind of a place do you think it is?
Answer –  Wanda lives upon Boggins Heights, where poor people live. It is not a developed area and is covered with mud. There are no proper roads or streets and it is a kind of slum.

Q3. When and why do Peggy and Maddie notice Wanda’s absence?
Answer – One day, When Peggy And Maddie waited for Wanda to make fun of her after the school was off, they noticed that she was absent, otherwise, nobody does care for Wanda.

Q4. What do you think “to have fun with her”means?
Answer – Wanda was a shy and poor girl and when she comes to school her feet were usually caked with dry mud, because she came all the way from Boggins Heights. And so the rest of the girls used to make fun of her.






Oral Comprehension Check (Page 67)

Q1. In what way was Wanda different from the other children?

Answer – Wanda was very different from the other students because she doesn’t usually talk with other students. Maybe just because she was a poor girl and also don’t have any friends. And so, unlike other children she was different.

Q2.  Did Wanda have a hundred dresses? Why do you think she said she did?
Answer – No she doesn’t have a hundred dresses, because she was a poor girl. She said all those things just because to impress other girls.

Q3. Why is Maddie embarrassed by the questions Peggy asks Wanda? Is she also like Wanda, or is she different?
Answer – Even Maddie was a poor girl too and that is why she was embarrassed by the question that Peggy asked Wanda. Maddie also usually wore old dresses. When she heard that Wanda have 100 dresses, She thought that now others will start to mock her too.






Oral Comprehension Check (Page 70)

Q1. Why didn’t Maddie ask Peggie to stop teasing Wanda? What was she afraid of?
Answer –Maddie didn’t ask Peggie to stop teasing Wanda because she is Peggie’s best friend and she has faith in her best friend that she will never do anything wrong. And also she is afraid because she was a poor girl too.

Q2. Who did Maddie think would win the drawing contest? Why?
Answer – Maddie thought that Peggie would win the drawing contest because Peggie was a great artist. Who can draw or copy a picture from a magazine and can also draw a face of film stars too. So Maddie thought Peggie will definitely win the drawing contest.

Q3. Who won the drawing contest? What had the winner drawn?
Answer – At last Wanda won the drawing competition and appreciated by the judges. Wanda the winner is drawn hundred dresses pictures.






Thinking About The Text (Page 70)

Q1. How is Wanda seen as different by the other girls? How do they treat her?
Answer – Wanda was very different from the other students because she doesn’t usually talk with other students. Maybe they treat her badly just because she was a poor girl and also don’t have any friends.

Q2. How does Wanda feel about the dresses game? Why does she say that she has a hundred dresses?
Answer – Wanda does not show any interest in the dresses game because she was a poor girl. She often says that she had a hundred dresses just to get attention from the other student’s in her class.

Q3. Why does Maddie stand by and not do anything? How is she different from Peggy? (Was Peggy’s friendship important to Maddie? Why? Which lines in the text tell you this?)
Answer – Maddie stand by and not do anything just because she was a poor girl too, and if she tells anything in behalf of Wanda then others would start targetting her next. Maddie was a different girl from Peggy because Maddie was a poor girl and Peggy was a rich girl.

Q4. What does Miss Mason think of Wanda’s drawings? What do the children think of them? How do you know?
Answer – Answer will be added soon! (Please comment below, If you know)



cbse ncert solutions for class 10 english literature, Class 10 English First Flight Text Book Solution, first flight class 10 pdf, first flight class 10 summary, First Flight English Class 10 NCERT Solutions, NCERT Class 10 English First Flight Chapterwise Solutions, ncert english book for class 10 answers, NCERT Solutions for Class 10 English First Flight, ncert solutions for class 10 english first flight The Hundred Dresses I – Chapter 5 NCERT Solutions for Class 10 English First Flight The Hundred Dresses I – Chapter 5, NCERT Solutions for Class 10 English Language and Literature, NCERT Solutions for Class 10 First Flight The Hundred Dresses I – Chapter 5 (Important Questions & Answers) Class 10 First Flight Book, The Hundred Dresses I – Chapter 5 (Important Questions & Answers) Class 10 (2018-2019 Exam), The Hundred Dresses I – Chapter 5 (Important Questions & Answers) JAC Board, The Hundred Dresses I – Chapter 5 (Important Questions & Answers) UP Board / Bihar Board, The Hundred Dresses I – Chapter 5 (Important Questions & Answers) MP Board, WB Board, ICSE Board, J&K Board.

For More Questions And Answers, Please Use Our Search Option To Search Those Answers. Please Keep Visiting – www.Study24Hours.Com For More Study Materials. Thank You For Visiting This Site !!






Write An Essay On Make In India In 250 Words (Long & Short)

Hello Friends, Welcome To Study24Hours.Com, In This Post Let’s Talk About An Offer Where You Student Can Read A Easy And Simple Essay On Make In India In 250 Words or In 500 Words. Make In India Essay & Articles In English. Make in India Essay PDF Download Free, So, Let’s Start!


SUBJECT – ENGLISH (WRITING SKILLS)
CLASS – X / XI / XII (10th / 11TH / 12TH) & General Exams
QUESTION FROM – Essay / Article On “Make In India” (English) [200-500 Words]
WRITE AN ESSAY ON MAKE IN INDIA


India’s 68th Independence Day gave a new vision to its citizen by its new Minister Narendra Modi, The vision has created a buzz among all the people and sectors alike. The inspiring vision is seen as the new formula for the success of every individual, every company, and every business. To boost the Indian economy, Prime Minister Narendra Modi coined the term “Make in India. An initiative to boost manufacturing by easing business processes. It aims at attracting foreign companies to set up factories in India and invest in the country’s infrastructure. In simple terms, Modi is trying to create job opportunities for the huge population.

The mission had its origin in the Prime Minister’s Independence Day speech, inviting global companies to pick India to locate factories, promising to replace hurdles with red-carpet welcomes. Make in India, an international marketing campaigning slogan was officially launched on 25 September 2014.

The push for manufacturing could not have come at a better time as today, India needs to grow faster to increase the income level. It will create jobs for over a million people who join the workforce every year. “We at the Tata Group welcome PM Modi’s Make in India program. It’s an opportunity to make India truly and globally competitive,” was related by Tata group CEO Cyrus Mistry. The perfect logo of the mission is personified by a lion with a mechanical body. Modi exclaimed that the logo is derived from Ashoka Chakra.

The lion in the logo stands for strength and power while the wheels are a sign of development and progress. He further said that: “My definition of FDI for the people of India is First Develop India.” While inviting world-class companies to India, Narendra Modi also requested Indian manufacturers not to leave the country and supported that Indian companies too should shine as multinational companies On this ITC chairman YC Deveshwar said: “The boldness of your vision and the simplicity with which you have communicated it is inspiring.

For the fruitful start, the new government has laid guidelines for the progress of the project. Some examples are like: reducing the paperwork required for establishing companies and minimizing the time required for government approvals, abolishing the Corporate Social Responsibility (CSR) from the project cost. Guidelines have been issued for quickening clearances to projects that are approved by state governments.

Policies have been made for the easy transfer of funds while switching jobs anywhere in the country. A dedicated cell has been created to answer queries from business entities through a newly created web portal. These are some mere steps to take the government, with the help of experts, is trying hard to improve every bit.


Essay On Make In India, Articles On Make In India, Articles On Make In India Class 10, Essay Articles On Make In India Class 12, Articles Essay On Make In India, Essay On Make In India 150 Words, Essay On Make In India 200 Words, Essay On Make In India 250 Words, Essay On Make In India 300 Words, Essay On Make In India 400 Words, Short Paragraph On Make In India, Speech / Articles / Meaning On Make In India, Make in India Essay PDF, 


For More Questions And Answers, Please Use Our Search Option To Search Those Answers. Please Keep Visiting – www.Study24Hours.Com For More Study Materials. Thank You For Visiting This Site !!
NCERT Solutions Class 12 For All Subjects