The Rattrap – Chapter 4 (NCERT Solutions, Important Questions & Answers) Class 12

Hi Friends, Welcome To – Study24Hours.Com, Here We Are Giving You Some Very NCERT Solutions, Extra / Important Question & Answers From The Chapter The Rattrap. The Rattrap Is The First Chapter Of Your Flamingo Book. So Check Out All Of Them & Please Revise All Of These Questions Before Your Exam. So Please Remember To Visit – www.Study24Hours.Com Daily For All Study Materials And More. Let’s Start This Topic – The Rattrap (NCERT Solutions, Important Questions & Answers) Class 12, Extra Questions Class 12 English, The Rattrap PDF Class 12.


SUBJECT ENGLISH CORE – FLAMINGO
CLASS XII (12th)
QUESTION FROMTHE RATTRAP (CHAPTER 4)
ALL EXTRA & IMPORTANT / EXERCISE / INTEXT QUESTION ANSWER
Continue reading

Deep Water – Chapter 3 (NCERT Solution, Intext Exercise & All Questions Answers) Class 12 – Flamingo

SUBJECT ENGLISH CORE
CLASS XII (12th)
QUESTION FROMDEEP WATER (CHAPTER 3)
ALL EXTRA & IMPORTANT / EXERCISE QUESTION ANSWER


Hi Friends, Welcome To – Study24Hours.Com, Here We Are Giving You NCERT Solution, Exercise & All Questions Answers From The Chapter Deep Water. Deep Water Is The Third Chapter Of Your Flamingo Book. So Check Out All Of Them & Please Revise All Of These Questions Before Your Exam. So Please Remember To Visit – www.Study24Hours.Com Daily For All Study Materials And More. So Lets Start Our Topic – Deep Water – Chapter 3 (NCERT Solution, Intext Exercise & All Questions Answers) Class 12, Deep Water Extra Questions And Answers, Deep Water Important Questions class 12, Deep Water Important Questions And Answers, Deep Water class 12 important questions
Continue reading

Lost Spring – Chapter 2 (NCERT Solution, Intext Exercise & All Questions Answers) Class 12 – Flamingo

SUBJECT – ENGLISH CORE
CLASS – XII (12th)
QUESTION FROMLOST SPRING (CHAPTER 2)
ALL EXTRA & IMPORTANT / NCERT INTEXT + EXERCISE QUESTIONS ANSWERS


Hi Friends, Welcome To – Study24Hours.Com, Here We Are Giving You NCERT Solution, Exercise & All Questions Answers From The Chapter Lost Spring. Lost Spring Is The First Chapter Of Your Flamingo Book. So Check Out All Of Them & Please Revise All Of These Questions Before Your Exam. So Please Remember To Visit – www.Study24Hours.Com Daily For All Study Materials And More. So Just Try Out Our Exclusive Post On Lost Spring (NCERT Intext, Exercise Solution) Class 12th ENGLISH CORE , NCERT Solutions for Class 12 English Flamingo Chapter 2 – Lost Spring , NCERT Solutions For Class 12 Flamingo English Lost Spring , NCERT Solutions for Class 12th: Ch 2 Lost Spring English , NCERT Solution Chapter 2 – Lost Spring, Flamingo , English Class 12 .. Continue reading

Class 12th English – NCERT Books – Download PDF (Free)

Hello Friends, Looking For Class 12th English – NCERT Books – Download PDF (Free) ? Don’t Worry We Have All Chapters & Even Full Book PDF For You. That You Can Easily Download From Study24Hours.Com, So Download Links Are Given Below. You Guys Can Go Through Each & Every Chapters Below To Download PDF Of That Book. Thank You !!



Class 12th English – NCERT Books – Download PDF (Free)



DOWNLOAD ALL PDF OF ENGLISH STORIES (PROSE)FLAMINGO BOOK – CLASS 12

📁 Chapter 1 – The Last Lesson – Alphonse Daudet
📁 Chapter 2 – Lost Spring – Anees Jung
📁 Chapter 3 – Deep Water – William Douglas
📁 Chapter 4 – The Rattrap – Selma Lagerlof
📁 Chapter 5 – Indigo – Louis Fischer
📁 Chapter 6 – Poets & Pancakes – Asokamitran
📁 Chapter 7 – The Interview
📁 Chapter 8 – Going Places – AR Barton


DOWNLOAD ALL PDF OF ENGLISH POEMS (POETRY)FLAMINGO BOOK – CLASS 12

📁 Poem 1 – My Mother At Sixty Six – Kamala Das
📁 Poem 2 – An Elementary School Classroom In A Slum – Stephen Spender
📁 Poem 3 – Keeping Quit – Pabolo Naruda
📁 Poem 4 – A Thing Of Beauty – John Keats
📁 Poem 5 – A Roadside Stand – Robert Frost
📁 Poem 6 – Aunt Jennifer’s Tigers – Adrienne Rich


DOWNLOAD ALL PDF OF ENGLISH SUPPLEMENTARY READERVISTAS BOOK – CLASS 12

📁 Chapter 1 The Third Level – Jack Finney
📁 Chapter 2 The Tiger King – Kalki
📁 Chapter 3 Journey To The End Of The Earth – Tishani Doshi
📁 Chapter 4 The Enemy – Pearl S Buck
📁 Chapter 5 Should Wizard Hit Mommy – John Updike
📁 Chapter 6  On The Face Of It – Susan Hill
📁 Chapter 7Evans Tries An O-Level – Colin Dexter 
📁 Chapter 8Memories Of Child Hood


So, www.Study24Hours.Com Brings The Most Easiest Way To Download All The Chapters (From The Book Flamingo & Vistas Of Class 12th) In PDF Format. Basically These Are Chapter-wise NCERT Books, Which Can Be Downloaded Easily From Here. For More Subject Please Go To Main Menu Of Study24Hours.Com & Select The Most Appropriate Options.



English Core Class 12th Free Books Download In PDF Format, English Core Flamingo Class 12th Free Books Download In PDF Format, English Core Vistas Class 12th Free Books Download In PDF Format, Flamingo Class 12th English Book Download, English Book Vistas Full Book Download Free & Easily, Chapter-wise Full Book English Core Class 12th Download Vistas & Flamingo NCERT, NCERT Class 12th Books Free Download,

English Class 12th – NCERT Solutions, Sample Papers, Summary, PDF Books & All Chapters Videos

Are You Looking For – English Class 12th – NCERT Solutions, Sample Papers, Summary, PDF Books & All Chapters Videos. If Yes, You Are At Right Place! Now You Guys Can Easily Find Out Those Study Materials Which Can Help You In Your Studies For Sure. So, Class 12th Students From CBSE & All State Boards Can Enjoy Our Study Materials. Just Find Them Below, So Lets Checkout This Page – English Class 12th – NCERT Solutions, Sample Papers, Summary, Videos.



English Class 12th – NCERT Solutions, Sample Papers, Summary, PDF Books & All Chapters Videos

CLASS 12 ENGLISH – NCERT BOOKS – (DOWNLOAD PDF)
CLASS 12 ENGLISH – NCERT SOLUTIONS (ALL CHAPTERS)
CLASS 12 ENGLISH – NCERT CHAPTERS IMPORTANT QUESTIONS (VIDEOS)
CLASS 12 ENGLISH – SUMMARY / FULL CHAPTER EXPLAIN VIDEOS (ALL CHAPTERS)


 

Who Is The Writer Of “The Lost Spring” Chapter ?

SUBJECT – ENGLISH CORE
CLASS – XII (12th)
QUESTION FROM – THE LOST SPRING (CH 2)
LONG TYPE QUESTIONS – (1 Marks)


Q. Who Is The Writer Of “The Lost Spring” Chapter ?
Answer – “Anees Jung”.


For More Questions And Answers, Please Use Our Search Option To Search Those Answers. Please Keep Visiting – www.Study24Hours.Com For More Study Materials. Thank You For Visiting This Site !!

The Last Lesson (Exercise, Extra & Important Questions & Answers) Class 12 – Flamingo

The Last Lesson Extra Questions – Hello, Friends Welcome To This Page. Here In This Post, You Will Get The Last Lesson NCERT Solution, The Last Lesson Class 12, The Last Lesson Summary, Etc. You, Will, Get All Stuff (Topics). Here You Can Get The Last Lesson Class 12 All Extra And Important Questions And Answers For Free Which Can Be Downloaded Here For Free.
Also, You Will Get Class 12 The Last Lesson Summary, Story, PDF, Videos, Summary In Hindi, Sketch, Theme, Character, Extra Questions, etc. On This Web-Page Below.


SUBJECT – ENGLISH CORE
CLASS – XII (12th)
QUESTION FROM – The Last Lesson NCERT Solution
The Last Lesson (Exercise, Extra & Important Questions & Answers) Class 12 – Flamingo




The Last Lesson Extra Questions 

1. Who is the writer of ‘The Last Lesson” Story?
Ans. Alphonse Daudet.

2. What Are The Main Characters Of ‘The Last Lesson” Story?
Ans. Franz (Little Boy Who Was A Student),
Mr. Hamel (French Teacher In Franz’s School).

3. What Task did Franz get that day to be prepared for school?
Ans. On that day, Franz needs to be prepared with participles.

4. What did Franz think for a moment when he was about to leave for school that day?
Ans. For a moment he thought of running away and spending the day out.

5. When Franz was passing the town hall, Why does he found a crowd in the front of the bulletin-board?
Ans. There was some order that came from Germany.

6. What was the order that has come from Germany?
Ans. The order was to teach only the German language instead of French in the schools of Alsace and Lorraine.

7. What did Mr. Hamel say when Franz enters in the class?
Ans. Mr. Hamel saw him and said ‘Go to your place quickly, little Franz”.

8. What strange things do Franz experience when he was about to enter the school that day?
Ans. He found an unusual silence all around the school. Generally, on other days when school begins, there was a great noise of opening and closing of desks, lessons repeated in unison, which could be heard out from the street.

9. What does he saw when he enters the class?
Ans. He saw that all the students are silence and set on their seats. Also, he saw that some villagers set in the backside in his class.

10. What did Mr. Hamel tell at first in the class?
Ans. Mr. Hamel said that ‘My Children, this is the last lesson I shall give you all. The order has come from Berlin to teach only German in the schools of Alsace and Lorraine. And the new master will join you tomorrow, so it’s my last class and I want you to be very attentive”.




The Last Lesson NCERT Solution | The Last Lesson Important Questions | The Last Lesson Class 12

11. What was Franz expected to be prepared for the school that day?
Ans. That day Franz needs to prepare participles, which was a task given by his teacher.

12. What did Franz notice that was unusual about the school that day?
Ans. That day when Franz entered the school, He found an unusual silence all around the school. Generally, on other days when school begins, there was a great noise of opening and closing of desks, lessons repeated in unison, which could be heard out from the street.

13. What had been put up in the bulletin-board?
Ans. There was an announcement in the bulletin board, which was from the next day, German would be taught in the school of Alsace and Lorraine.

14. What changes did the order from Berlin cause in the school that day?
Ans. The order from Berlin makes an unusual silence all over the school that day. There was no noise of anything like opening and closing of desks, lessons repeated in unison, etc. When he moved towards the class, He found that the villagers (Peoples of the village) set on the backbenches of his class and Mr. Hamel Showed no anger to him and ask him to ‘Please Go to your place quickly, little Franz”.

15. How did Franz’s feelings about Mr. Hamel and school change?
Ans. When little Franz came to know that day was the last day of the French class in his school. His feelings about school and Mr. Hamel changed entirely. Suddenly he fells in love with his school & Mr. Hamel’s French class. He felt very-very sad because that was his last French school class. At that time he only wants that French class taught by Mr. Hamel to be continued for long.

Q.16 What Changes Did The Narrator (Writer) Find In The School When The Order From Berlin Came?
Or, What Changes Did The Writer Find In The School When The Order Came From Berlin?

Answer – The order from berlin stopped teaching of the French language in the school of Alsace and Lorraine. Franz was late for school that day. He noticed that there was complete silence, the was no noise of opening and closing desk and repetition of lessons. It was all very quiet and silence.
Franz was further surprised because when he enters the classroom, He found that M.Hamel welcomed it and says “Where were you little Franz, we were beginning without you. Please go to your seat quickly”. Also, he saw that M.Hamel was dressed in his best clothes, which he use to wore only on inspection and prize days.
Also, he saw that backbenches were occupied by the village people who have never come to school. Soon he comes to know that this is the last day of M.Hamel’s class.




Q17. The Peoples In This Story Suddenly Realise How Precious Is Their Language Is To Them. What Shows This? Why Does This Happen?

Answer: This happens because they have received the orders from Berlin that now they have to read other languages and will not be able to study Franz.

Nobody in this world will want to leave their mother tongue and culture. So this incidence makes realize to Franz peoples, how precious their language is.

Q18. After Grammar, What Lesson Did They Had?
Answer – Franz and all of them had a lesson in writing after the grammar lessons.

Q19. Franz Was Very Frightened Because He Was Late For School. What Was M.Hamel Reaction When Franz Enter His Class?

Answer – When little Franz enter his class nothing had happened, M.Hamel saw him and said: “Go to your place quickly little Franz, We were just beginning without you”.

Q20. What Did the First Thing Did M.Hamel Told That Day In Class?
Answer – The first thing that M.Hamel told me that day in class is “My children, This is the last lesson I shall give you”. The order has come from Berlin to teach only German in the school of Alsace and Lorraine. The new master will come tomorrow. This is your last French class. That’s why I want you to be very attentive.


Class 12 The Last Lesson PDF | Alphonse Daudet

FULL STORY – CHAPTER 1 – PDF DOWNLOAD






The Last Lesson NCERT Solution, the last lesson short story, the last lesson short film, the last lesson pdf, the last lesson audiobook
the last lesson additional question, the last lesson appedia, a summary of the last lesson
the last lesson by Alphonse Daudet summary, the last lesson class 12 in Hindi
the last lesson chapter in Hindi, the last lesson characters, the last lesson detailed summary, the last lesson difficult words, the last lesson extra questions, the last lesson essay, the last lesson flamingo video, the last lesson grade 12

The Last Lesson NCERT Solution, The Last Lesson Important Questions, The Last Lesson Class 12, 
For More Questions And Answers, Please Use Our Search Option To Search Those Answers. Please Keep Visiting – www.Study24Hours.Com For More Study Materials. Thank You For Visiting This Site !!

What Did Mr. Hamel Told At First In The Class?

SUBJECT – ENGLISH CORE
CLASS – XII (12th)
QUESTION FROM – THE LAST LESSON (CH 1)
LONG TYPE QUESTIONS – (3/4 Marks)


Q. What did Mr. Hamel told at first in the class?
Ans –
Mr. Hamel said that ‘My Children, this is the last lesson I shall give you all. The order has came from Berlin to teach only German in the schools of Alsace and Lorraine. And the new master will join you tomorrow, so its mine last class and i want you to be very attentive”.


For More Questions And Answers, Please Use Our Search Option To Search Those Answers. Please Keep Visiting – www.Study24Hours.Com For More Study Materials. Thank You For Visiting This Site !!

What Strange Things Franz Experience When He Was About To Enter The School That Day?

SUBJECT – ENGLISH CORE
CLASS – XII (12th)
QUESTION FROM – THE LAST LESSON (CH 1)
LONG TYPE QUESTIONS – (3/4 Marks)


Q. What strange things Franz experience when he was about to enter the school that day?
Ans –
He found an unusual silence all around the school. Generally on other days when school begins there was a great noise of opening and closing of desks, lessons repeated in unision, which could be heard out from the street.


For More Questions And Answers, Please Use Our Search Option To Search Those Answers. Please Keep Visiting – www.Study24Hours.Com For More Study Materials. Thank You For Visiting This Site !!

What Did Mr. Hamel Said When Franz Enters In The Class ?

SUBJECT – ENGLISH CORE
CLASS – XII (12th)
QUESTION FROM – THE LAST LESSON (CH 1)
LONG TYPE QUESTIONS – (1 Marks)


Q. What did Mr. Hamel said when Franz enters in the class ?
Ans –
Mr. Hamel saw him and said ‘Go to your place quickly, little Franz”.


For More Questions And Answers, Please Use Our Search Option To Search Those Answers. Please Keep Visiting – www.Study24Hours.Com For More Study Materials. Thank You For Visiting This Site !!