Dust Of Snow (Extra & Important Questions & Answers) Class 10

By | 22nd December 2018

Hey Students Here We Have Something Good For You. And That’s Dust Of Snow – Poem 1 (Important Questions & Answers) Class 10 From First Flight Book. So Are You Ready To Learn This Chapter Completely ? Then Come Lets Do This !! This Poem Is One Of The Easiest Poem For Class 10 Students. So Don’t Loose Marks Here In This Poem. Check Out All The Dust Of Snow (Extra & Important Questions & Answers) Class 10,

SUBJECT –
ENGLISH CORE
CLASS – X (10th)
QUESTION FROM – DUST OF SNOW (Chapter 1 – Poem – 1)
ALL EXTRA & IMPORTANT QUESTION ANSWER



Dust Of Snow : Poem (Class 10) English !

The way a crow
Shook down on me
The dust of snow
From a hemlock tree

Has given my heart
A change of mood
And saved some part
Of a day I had rued.


Word Meanings For – Dust Of Snow : Poem (Class 10) English !

hemlock: A poisonous plant (tree) with small white flowers,
rued:
held in regret



Class 10 – Flamingo – Dust Of Snow (Exercise Questions & Answers)

Dust Of Snow (Extra Questions) – [Short Questions]

Q1. What happened when the “Dust Of Snow” fell on the poet ?
Answer – The poet mood got refreshed completely and his some part of the day has been saved from getting ruined.

Q2. Who was the writer (Poet) of the “Dust Of Snow” Poem ?
Answer – “Robert Frost”.

Q3. What happened to the poet’s mood when a close look down on him ?
Or, How does the cross changed the poet’s mood ?
Answer – When the crow shook down dust of snow on the poet, The poet feels refreshed and with this little incidence his rest of the day has been saved from getting ruined which is going very boring.




Q4. Which tree is there in the poem dust of snow ?

Answer – Hemlock Tree,

Q5. What does the crow done to poet ?

Answer – The crow shook down dust of snow from a hemlock tree on the poet.

Q6. Where did the crow sat ?

Answer – On the Hemlock Tree.

Q7. How was the poet’s day before that incidence ?
Answer – At first the poet’s day was completely ruined but with that little incidence, He feels so much refreshed and his rest of the day has been saved from getting ruined.

Q8. What fell of from which tree ?
Answer – Dust Of Snow from Hemlock Tree.

Q9.  What was the good thing that happens at last with the poet ?
Answer – The poet day got saved from getting ruined at the end.

Q10. When was dust of snow the poem written and by whom ?
Answer – Robert Frost at 1923



Dust Of Snow – Poem 1 (Important Questions & Answers) Class 10, Dust Of Snow – Poem 1 (Important Questions & Answers) Class X, Dust Of Snow – Poem 1 (Important Questions & Answers) Class 10 JAC Board, CBSE / ICSE Important & Extra Question And Answers, Dust Of Snow – Poem 1 (Important Questions & Answers) Class 10 2018 – 2019 Upcoming Exams. dust of snow short summary, dust of snow summary in English, dust of snow short summary in hindi, dust of snow extra question answer, fire and ice summary in hindi, dust of snow extra questions central idea of poem dust of snow, summary of fire and ice class 10, Dust Of Snow NCERT Question Answers, Dust Of Snow – English is easy for 10th, CBSE Class 10 English First Flight Extra Questions Chapter 2 Dust Of Snow, CBSE Chapter Wise Question Bank for Class 10 English Dust Of Snow, Dust Of Snow Full Chapters Questions And Answers Important For 2019 Exams


For More Questions And Answers, Please Use Our Search Option To Search Those Answers. Please Keep Visiting – www.Study24Hours.Com For More Study Materials. Thank You For Visiting This Site !!






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *