Dust Of Snow (Extra & Important Questions & Answers) Class 10

By | 22nd December 2018

Hey, Students Here We Have Something Good For You. And That’s Dust Of Snow – Poem 1 (Important Questions & Answers) Class 10 From First Flight Book. So Are You Ready To Learn This Chapter Completely? Then Come let’s Do This !! This Poem Is One Of The Easiest Poem For Class 10 Students. So Don’t Lose Marks Here In This Poem. Check Out All The Topics – Dust Of Snow Class 10, Dust Of Snow Class 10 Important Questions, Dust Of Snow Class 10 Extra Questions, Dust Of Snow Summary, Dust Of Snow Class 10 PDF,

SUBJECT –
ENGLISH CORE
CLASS – X (10th)
QUESTION FROM – DUST OF SNOW (Chapter 1 – Poem – 1)
ALL EXTRA & IMPORTANT QUESTION ANSWER



Dust Of Snow: Poem (Class 10) English!

The way a crow
Shook down on me
The dust of snow
From a hemlock tree

Has given my heart
A change of mood
And saved some part
Of a day I had rued.


Word Meanings For – Dust Of Snow: Poem (Class 10) English!

hemlock: A poisonous plant (tree) with small white flowers,
rued:
held in regret



Dust Of Snow Class 10 Important Questions

Dust Of Snow Class 10 Extra Questions

Q1. What happened when the “Dust Of Snow” fell on the poet?
Answer – The poet’s mood got refreshed completely and some part of the day has been saved from getting ruined.

Q2. Who was the writer (Poet) of the “Dust Of Snow” Poem?
Answer – “Robert Frost”.

Q3. What happened to the poet’s mood when a close look down on him?
Or, How does the cross change the poet’s mood?
Answer – When the crow shook down the dust of snow on the poet, The poet feels refreshed and with this little incidence his rest of the day has been saved from getting ruined which is going very boring.




Q4. Which tree is there in the poem dust of snow?

Answer – Hemlock Tree,

Q5. What does the crow do to the poet?

Answer – The crow shook down the dust of snow From a hemlock tree on the poet.

Q6. Where did the crow sat?

Answer – On the Hemlock Tree.

Q7. How was the poet’s day before that incidence?
Answer – At first the poet’s day was completely ruined but with that little incidence, He feels so much refreshed and his rest of the day has been saved from getting ruined.

Q8. What fell off from which tree?
Answer – Dust Of Snow from Hemlock Tree.

Q9.  What was the good thing that happens at last with the poet?
Answer – The poet’s day got saved from getting ruined at the end.

Q10. When was the dust of snow the poem written and by whom?
Answer – Robert Frost at 1923



For More Questions And Answers, Please Use Our Search Option To Search Those Answers. Please Keep Visiting – www.Study24Hours.Com For More Study Materials. Thank You For Visiting This Site !!
Dust Of Snow Class 10 Important Questions, Dust Of Snow Class 10 Extra Questions, Dust Of Snow Summary, Dust Of Snow Class 10 PDF.






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *