Diary Of Anne Frank – Chapter 4 (Important Questions & Answers) Class 10 – First Flight

By | 12th January 2019

SUBJECT – ENGLISH CORE
CLASS – X (10th)
QUESTION FROM – Diary Of Anne Frank – Chapter 4
ALL EXTRA & IMPORTANT / EXERCISE QUESTION ANSWER


Hi Friends, Welcome To – Study24Hours.Com, Here We Are Giving You Some Very Important Question & Answers From The Chapter Diary Of Anne Frank. Diary Of Anne Frank Is The Third Chapter Of Your NCERT First Flight Book Of Class X. So Check Out All Of Them & Please Revise All Of These Questions Before Your Exam. So Please Remember To Visit – www.Study24Hours.Com Daily For All Study Materials And More.






Diary Of Anne Frank – Chapter 4 (Important Questions & Answers + NCERT Solutions) Class 10 – First Flight

Q1. Match The Following Below :-

Do you keep a diary? Given below under A are some terms we use to describe a written record of personal experience. Can you match them with their descriptions under ‘B’?
(You may look up the terms in a dictionary if you wish.)

AB
(i)JournalA book with a separate space or page for each day, in which you write down your thoughts and feelings or what has happened on that day
(ii)DiaryA full record of a journey, a period of time or an event, written every day
(iii)LogA record of a person’s own life and experiences (usually, a famous person)
(iv)Memoir(s)A written record of events with times and dates, usually official

Answer
(1) Journey –
A full of record of a journey, a period of time, or an event, written everyday.
(2) Diary – A book with separate space or page for each day, in which you write down your thoughts and feelings or what has happened on that day.
(3) Log – A written record of events times and sates, usually official. 
(4) Memoir – A record of a person own’s life and experience (Usually, a famous person).

Q2. Here are some entries from personal records. Use the definition above to decide which of the entries?
1. I woke up very late today and promptly got a scolding from Mum! I can’t help it — how can I miss the FIFA World Cup matches?
2. 10:30 a.m. Went to the office of the Director 01:00 p.m. Had lunch with Chairman 05:45 p.m. Received Rahul at the airport at 09: 30 p.m. Dinner at home
3. The ride to Ooty was uneventful. We rested for a while every 50 km or so and used the time to capture the magnificent landscape with my Handy Cam From Ooty we went on to Bangalore. What a contrast! The noise and pollution of this once-beautiful city really broke my heart.
4. This is how Raj Kapoor found me – all wet and ragged outside RK Studios. He was then looking for just someone like this for a small role in ‘Mera Naam Joker and he cast me on the spot. The rest, as they say, is history.

Answer – (1) Diary (2) Log (3) Journal (4) Memoir

Q3. Why was Mr Keesing annoyed with Anne? What did he ask her to do?
Answer –
Usually Anne use to talk to much in the class, So Mr Keesing got annoyed with Anne. He also assigned her extra homework, and also ask her to write an essay on the topic “A Chatterbox”.

Q4.  How did Anne justify her being a Chatterbox in her essay?
Answer – Anne justifies her being a Chatterbox with two arguments.
The first one is chatting in students traits and the second reason is that nothing can be done about the inherited traits.

Q5. What made Mr Keesing allow Anne to talk in class?
Answer – Anne was punished three times by Mr Keesing. He also asks her to write an essay as punishment every three times when she was caught for talking in the class by him. But every time she came up with her homework in a very well manner. So at last, the teacher allowed her to talk in class.






Q6. Do you think Mr Keesing was a strict teacher?
Answer –
No, Mr. Keesing was not a strict teacher. He just expect some good manners and behaviour in his class from his students. Any teacher would be angry if his/her any student would make noise by talking in the class. So he is just being strict to continue good discipline in his class.

Q7. What made Mr Keesing allow Anne to talk in class ?
Answer – 
Anne was punished three times by Mr. Keesing. And as the punishment he ask her to write essay every time. But Anne was able to complete her essay three times only also she introduce her essay’s to Mr. Keesing in very efficient manner. So Mr. Keesing was impressed by Anne and this made Anne talk in class.

Q8. What does Anne write in her first essay ?
Answer – At first Mr. Kessing ask her to write an essay about “A Chatterbox” as her punishment. So in her first essay she writes essay on chatterbox and accepted that sometime being talkative is very bad but it was in her genus as her mother was also talkative and being talkative is in every student’s nature. So it was difficult to give up the habit. Later Mr. Keesing also laughed on her argument.

Q9. How does Anne feel about her mother, father, Mrs Kuperus and Mr. Keesing ?
Answer –
Anne has very fond memories of her mother, father, Mrs Kuperus and Mr. Keesing. They have really affected her life her lot because they are very special to her. The way Anne reveals all of them in her diary says that they are very special to her.

Q10. Why does Anne provide a brief sketch of her life in this chapter ?
Answer – Anne provides a brief sketch of her life in this chapter because Anne wants to give an overview of her life, family and her relations to the readers of her story.



cbse ncert solutions for class 10 english literature, Class 10 English First Flight Text Book Solution, first flight class 10 pdf, first flight class 10 summary, First Flight English Class 10 NCERT Solutions, NCERT Class 10 English First Flight Chapterwise Solutions, ncert english book for class 10 answers, NCERT Solutions for Class 10 English First Flight, ncert solutions for class 10 english first flight chapter 4 FROM THE DIARY OF ANNE FRANK NCERT Solutions for Class 10 English First Flight Chapter 4 FROM THE DIARY OF ANNE FRANK, NCERT Solutions for Class 10 English Language and Literature, NCERT Solutions for Class 10 First FlightDiary Of Anne Frank – Chapter 4 (Important Questions & Answers) Class 10 First Flight Book, Diary Of Anne Frank – Chapter 4 (Important Questions & Answers) Class 10 (2018-2019 Exam), Diary Of Anne Frank – Chapter 4 (Important Questions & Answers) JAC Board, Diary Of Anne Frank – Chapter 4 (Important Questions & Answers) UP Board / Bihar Board, Diary Of Anne Frank – Chapter 4 (Important Questions & Answers) MP Board, WB Board, ICSE Board, J&K Board.
For More Questions And Answers, Please Use Our Search Option To Search Those Answers. Please Keep Visiting – www.Study24Hours.Com For More Study Materials. Thank You For Visiting This Site !!





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *