0 Comments

A Letter To God Extra & Important Questions (Class 10)

A Letter To God Extra Questions, A Letter To God Important Questions, A Letter To God Sample Questions, Letter To God Extra Questions, A Letter To God.

In This Post, We’re Going To Give You Some Very Important Questions On The Chapter “A Letter To God” For Your Board Exams (Class 10). Please Find Them Below & Enjoy Reading. Also, We Hope That You Will Obtain Good Marks For Sure.


A Letter To God Extra Questions

Q1 – Why did Lencho say the raindrops were like “new coins”?
Answer – The Lencho said that the raindrops were like “new coins” because he hoped for a good harvest in his field after the rain.


Q2 – How did the rain change? What happened to Lencho’s fields?

Answer – At first the big drops of rain began to fall. Then suddenly a strong wind began to blow and along with the rain very large hailstones began to fall. The corn was totally destroyed. Lencho’s fields turned white as if covered with salt.

Q3 – What were Lencho’s feelings when the hail stopped?

Answer – When the hail stopped, Lencho’s soul was filled with sadness because the hailstones had completely destroyed his crop and the entire field. He feared because he thought his family would go hungry for an entire year.

Q4 – What were Lencho’s feelings when the hail stopped?
Answer – When the hail stopped, Lencho’s soul was filled with sadness because the hailstones had completely destroyed his crop. He feared his family would starve that year. Thus, his hopes were shattered. However, Lencho had only one hope. It was the help from God.

Q5 – Who or what did Lencho have faith in? What did he do?
Answer – Lencho had his faith in God, He said ‘no one dies of hunger’. He decided to write a letter to God to seek his help. In his letter, he requested God to send him a hundred pesos, so that he and his family can manage the whole year with that.

Q6 – Who read the letter finally?
Answer – The postmaster read the letter which was given to him by the postman.

Q7 – What did the postmaster do then?

Answer – When the postmaster read the letter. He was highly impressed by the writer’s faith in God. So, in order not to shake the writer’s (Lencho’s) faith in God, he decided to answer the letter and help the man in distress. He collected 70 pesos and sent them to Lencho.

Q8 – Was Lencho surprised to find a letter for him with money in it?
Answer – No, Clearly Lencho was not surprised to find a letter for him with money in it, because such was his faith in God. He believed that God sees everything, even what is deep in one’s conscience. He had also heard people say, “No one dies of hunger”. So, He believes in God, and the faith is everything for him.

Q9 – What made him angry?
Answer – When Lencho received the letter and counted the money, he became very angry, The envelope contained only Seventy pesos, whereas he had requested God to send him a hundred pesos. God could not make a mistake. He thought that the post-office employees had cheated him and kept the rest of the money.

Q10 – Why does the postmaster send money to Lencho? Why does he sign the letter ‘God’?
Answer – The postmaster sent money to Lencho to help him at the time of his distress. Hailstones had totally destroyed his corn. His family would go hungry that year. Lencho had written a letter to God to send him a hundred pesos. In order not to shake the man’s faith in God, the postmaster collected seventy pesos and sent. them to Lencho and signed his letter ‘God’.


Check Out More Important Questions From – A Letter To God (Class 10)

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *